ALPOK 2002          Frissítve 2002.03.03.

Egy újabb talány ? ? ?

CSAVARGÁS AZ ALPOKBAN VI.

        Na, szóval itt a FELHÍVÁS: kerékpáros szakosztályunk ezen a nyáron is hosszú távú kerékpáros túrát tervez az Alpok hágóin és lejtőin. Várjuk azokat az " agyament" bicajosokat akik igazi turistának érzik magukat vagy azok szeretnének lenni.

        Ugyanis ...

        "Négyféle turista van a világon. Először is a kocaturista, aki előkelően kiöltözve és szakszerűen fölszerelve ide-oda lötyög s mindig többet mutat, mint amennyire képes. Csodálatos teljesítményekről számol be, amelyeknek nézője volt vagy olvasott róla. A kulturista, olyan kultúrember, aki szereti a természetet. Nem vállalkozik erőmutatványokra, fölsétál addig, ameddig kényelmesen feljuthat, pihen és gyönyörködik, nem veti meg a kilátóhelyeken létesített vendéglőket ... De az ilyen ember még nem igazi turista. Az igazi turistát a természeten kívül a teljesítmény is érdekli. Az amit ő teljesít. Kellően felszereli magát és nekivág a legmagasabb hegyeknek és örül, ha meghódítja őket. Odafönn kétszeresen is jól érzi magát: élvezi a természet szépségét és élvezi a megtett utat, a nehézségek legyűrését.
        - De mi marad ezután?

        - A fajturista. Olyan, mint a tisztafajú tenyészállat. Abban különbözik az előbbitől, hogy csak a teljesítményt élvezi."

(Idézet Benedek István: Csavargás az Alpokban című könyvéből.)

Aki igazi bicajos turista szeretne lenni az .... tartson velünk !